OVERZICHT
Terug naar de DVD-pagina

FUTURAMA OP DVD

De vier seizoenen van Futurama zijn op DVD verschenen! Het eerste bevat Nederlandse ondertitels, de andere drie spijtig genoeg niet, maar wél Engelse close-captions.
FUTURAMA LINKS

In deze sectie kan je enkele interessante links vinden die je naar Futurama-sites op het Internet leiden. Aanvullingen zijn meer dan welkom!

FUTURAMA EPISODE GUIDE

Speciaal voor de Nederlandstalige kijker een lijst van afleveringen, samen met de korte inhoud van alle vijf de reeksen. Voor wie het nog niet moest weten: Futurama wordt in Belgie uitgezonden door Kanaal 2! De afleveringen staan in volgorde zoals ze in de States oorspronkelijk werden uitgezonden.


  Seizoen 1


 1. [1ACV01] Space Pilot 3000: Fry, een ietwat suffe pizzabezorger, laat zich per ongeluk in een laboratorium voor cryogenetica invriezen en ontwaakt in het jaar 3000. Hij probeert er een nieuw leven op te bouwen, en gaat op zoek naar zijn enige levende verwant, zijn achter-achter-achter-... neef, professor Hubert Farnsworth. Hij wordt echter achternagezeten door Leela, een éénogige alien die chips implanteert waardoor men een permanente carriëre krijgt. In zijn vlucht ontmoet Fry een levensmoede robot, Bender, die net op het punt staat om in een zelfmoordcabinetje een einde te maken aan zijn leven gevuld met porno, drank, gauwdiefstallen en gokken. Eigenlijk zijn ze allemaal misfits, en de professor stelt voor om voor hem te komen werken; zijn internationale pakjesdienst "Planet Express" heeft volk nodig. Ze ontmoeten de rijke dochter Amy Wong, de rasta-administrator Hermes Conrad en de onvergetelijke arts, Dr. Zoidberg.

  Disclaimer: IN COLOR


 2. [1ACV02] Episode Two: The Series Has Landed: Fry beleeft de tijd van zijn leven wanneer hij voor één van zijn eerste opdrachten voor de Planet Express een pakje naar de maan moet bezorgen. De maan is omgevormd tot een reusachtig themapark, en Fry, teleurgesteld door de wetenschappelijke onzin die er verkocht wordt over de ontdekking van de maan door walvisvaarders, wil per sé de lokatie van de eerste maanlander vinden. Bender is intussen aan het dollen geraakt met de dochter van een maanboer, en op de duur moeten ze rennen voor hun leven.

  Disclaimer: IN HYPNO-VISION


 3. [1ACV03] I, Roommate: De werknemers van Planet Express doen hun beklag over het feit dat Fry in het bureau woont. Bender stelt voor dat hij bij hem komt wonen; alleen is dat in een bezemkast. Ze gaan samen op zoek naar iets beters, en komen terecht in een luxueuze flat. Hun geluk is bijna volmaakt; alleen geeft Benders antenne storingen op de televisie, waardoor niemand meer naar de waanzinnig populaire soapserie "All My Circuits" kan zien, en worden ze alweer verplicht te verhuizen.

  Disclaimer: AS SEEN ON TV


 4. [1ACV04] Love's Labors Lost In Space: De crew van de Planet Express wil de wezens van een planeet redden die binnenkort gaat uitsterven. Daarbij komen ze de zelfingenomen macho-kapitein Zapp Brannigan tegen, die meer geïnteresseerd is in Leela. Het komt zelfs zo ver dat ze met hem tussen de lakens moet duiken, iets waar Bender het nog vaak zal over hebben. Op de planeet maakt Leela kennis met Nibbler, een klein vrolijk beestje met een enorm appetijt.

  Disclaimer: PRESENTED IN BC [BRAIN CONTROL] WHERE AVAILABLE


 5. [1ACV05] Fear Of A Bot Planet: Tijdens een sportwedstrijd maakt Bender er zijn beklag over dat de robots op deze planeet niets anders moeten doen dan klusjes en schoonmaken. Per toeval moet Planet Express een pakje gaan afleveren op een planeet waar de robotten de absolute macht hebben. Wanneer Bender niet terugkomt zoals afgesproken moeten Leela en Fry hem gaan zoeken - verkleed als robot. Bender is intussen een populair mediafiguur geworden. Omdat hij tussen de mensen heeft geleefd, zien de robots hem als een leider van hun verzet.

  Disclaimer: FEATURING GRATIOUS ALIEN NUDITY


 6. [1ACV06] A Fishful Of Dollars: Fry ontdekt dat hij zijn 1000 jaar geleden oude spaarrekening nooit heeft afgesloten, en hij door de interesten nu miljardair is. Hij weet met zijn geld geen blijf, en trakteert zijn vrienden op de duurste dingen. Eén van zijn extreme wensen is nog eens een pizza met ansjovis eten, want die is in 3000 al bijna 800 jaar uitgestorven. Er wordt net een blik geveild, en er is nog een kandidate, Mom, hoofd van een sinister conglomeraat. Ansjovis blijkt namelijk een substituut voor robot-olie te zijn, bron van Mom's inkomsten.

  Disclaimer: LOADING...


 7. [1ACV07] My Three Suns: De Planet Express moet een pakje gaan afgeven op een dorre planeet die voortdurend verwarmd wordt door drie zonnen, en waarvan de inwoners vloeibaar zijn. Fry kan zijn dorst niet meer houden, en drinkt een flesje leeg; spijtig genoeg voor hem was dat uitgerekend de Keizer. Hij wordt nu wel de nieuwe Keizer van de planeet, maar het ziet ernaar uit dat zijn carrière wel eens van korte duur kan zijn. Alleen Leela probeert hem te laten zien wat voor een gevaar hij loopt.

  Disclaimer: PRESENTED IN DOUBLE VISION (WHERE DRUNK)


 8. [1ACV08] A Big Piece Of Garbage: Een kleine 1000 jaar geleden dacht de mensheid verlost te zijn van hun grote afvalprobleem: alles werd tot een bol samengeperst en die bol werd de ruimte ingeslingerd. Helaas ondekt professor Farnsworth met zijn nieuwe smell-o-scope - zijn deelname aan het wetenschapperscongres - dat de bol terug richting aarde is aan het vallen, en daar een gigantische catastrofe zal aanrichten. In Armageddon-stijl spoedt de Planet Express-crew zich om de asteroïde onschadelijk te maken.

  Disclaimer: MR. BENDER'S WARDROBE BY ROBOTANY 500


 9. [1ACV09] Hell Is Other Robots: Na het bijwonen van een concert van de Beastie Boys-heads wordt Bender door een malafide vriend, Fender, verslaafd gemaakt aan elektriciteit. Eén van zijn apekuren tijdens een ruimtetocht is zelfs bijna de bemanning fataal. Dan vindt Bender plots een religieuze tempel van de Robotology-sekte waar hij lid van wil worden om van zijn verslavingen af te geraken. De nieuwe, herboren Bender, is echter nog erger dan de eerste, en Fry en Leela zijn vastbesloten hem terug op het slechte pad te brengen. Wanneer Bender eindelijk terug zijn oude levensstijl opneemt, wordt hij op een morgen wakker in de ... hel. Fry en Leela proberen Benders ziel terug te kopen van de duivel Beëlzebot.

  Disclaimer: CONDEMNED BY THE SPACE POPE  Seizoen 2


 10. [1ACV10] A Flight To Remember: Professor Farnsworth tracteert de crew op een vluchtje met de Titanic, het grootste ruimteschip aller tijden. Kapitein is Zapp Brannigan, die onmiddellijk weer Leela in zijn bed wil krijgen, maar Leela doet alsof Fry haar verloofde is. Ook de ouders van Amy Wong zijn op het schip, en die willen haar per se koppelen aan een vettige nerd. Daarom doet Amy òòk alsof Fry haar verloofde is. En Bender wordt verliefd op een rijke robot van adel, en is daar zo danig van in de war dat hij zijn lust tot gauwdieverij vergeet.

  Disclaimer: FILMED ON LOCATION


 11. [1ACV11] Mars University: De crew gaat een tijdje naar de universiteit waar professor Farnsworth doceert. Fry moet een kamer delen met een superintelligente aap, een uitvinding van Farnsworth. Bender stort zich vol overgave in het studentenleven samen met enkele andere robots van het genootschap Epsilon-Rho-Rho (ERR). Vermits dit duidelijk allemaal nerds zijn, heeft Bender heel wat werk om ze op het slechte pad te brengen.

  Disclaimer: TRANSMITIDO EN MARTIAN EN SAP


 12. [1ACV12] When Aliens Attack: Toen Fry nog in de 20e eeuw leefde, heeft hij bij het leveren van een pizza in een televisiestudio de finale aflevering van de Ally McBeal-achtige show Single Female Lawyer naar de knoppen gehoplen. Duizend lichtjaar verder leeft er een ras Op Omicron Persei 8 wier leven door de soap erg beïnvloed wordt. In onvervalste Independence Day-stijl dreigen ze de aarde te vernielen, tenzij ze uiteindelijk toch hun laatste aflevering kunnen zien. Alleen is de reeks intussen afgevoerd en niemand kan nog een kopie vinden van de band die Fry naar de maan heeft geholpen. In een ultieme poging de mensheid te redden verkleden de crewmembers zich als de acteurs van Single Female Lawyer en proberen ter plekke een seizoens-finale uit hun duim te zuigen.

  Disclaimer: PROUDLY MADE ON EARTH


 13. [1ACV13] Fry And The Slurm Factory: Fry is verslaafd aan een frisdrank die Slurm heet. De firma organiseert een wedstrijd met als eerste prijs een rondleiding in de Slurmfabrieken. Fry doet mee, en met een beetje hulp van Bender en professor Farnsworth's nieuwe uitvinding, een doorkijkbril, vinden ze het laatste winnende capsuletje. De crew vertrekt naar de planeet waar Slurm wordt gemaakt, waar hen een grote fuif te wachten staat met Slurms McKenzie, de party mascotte van Slurm. Natuurlijk moet Fry tijdens de rondleiding van de voorgeschreven route afwijken, en hij vindt per toeval het verschrikkelijke geheim uit waar Slurm echt vandaan komt...

  Disclaimer: LIVE FROM OMICRON PERSEI 8


 14. [2ACV01] I Second That Emotion: Nibbler viert zijn vijfde verjaardag, en iedereen is blij, behalve een stikjaloerze Bender. Om zijn goed hart te tonen bouwt hij voor Nibbler een reuzetaart, maar voor dat iedereen die heeft kunnen bewonderen, heeft Nibbler die al volledig opgegeten. Uit woede spoelt Bender Nibbler door het toilet door. Leela is ontroostbaar, en professor Farnsworth installeert bij hem een chip waardoor hij de gevoelens van Leela moet delen. Nu krijgt Bender wroeging over wat hij gedaan heeft, en hij besluit de riolen af te dalen op zoek naar Nibbler, wetende dat de riolen naar het schijnt worden bevolkt door radioactieve mutanten...

  Disclaimer: MADE FROM MEAT BY-PRODUCTS


 15. [2ACV02] Brannigan Begin Again: Zapp Brannigan wordt door de Democratic Order Of Planets (de DOOP) uit zijn functies ontheven nadat hij hun basis voor de lol met bommen heeft bestookt. Hij biedt zich bij Planet Express aan voor een nieuwe job, en onder leiding van Leela moeten ze een pakje gaan afleveren op een planeet met een bijzonder grote zwaartekracht. Fry en Bender zijn het beu om de vuile zaakjes voor Leela te moeten opknappen, en nadat Brannigan belooft dat zijn bemanning constant in hun ondergoed mogen rondlopen en bier zuipen, muiten Fry en Bender en schuiven Leela aan de kant ten voordele van Brannigan. Zapp heeft echter rare ideeën en eist van zijn bemanning blinde gehoorzaamheid. Fry en Bender smeken daarom Leela om haar rol als kapitein terug op te nemen.

  Disclaimer: NOT Y3K COMPLIANT


 16. [2ACV03] A Head In The Polls: Door een mijnramp is titanium extreem duur geworden. Bender, die voornamelijk uit titanium bestaat, denkt de slag van zijn leven te kunnen doen en verpatst zijn lijf in een pandjeswinkel. Wanneeer hij later toch vindt dat zijn leven als hoofd alleen niet voldoende genoegen schept, wil hij zijn lijf terug. Dit is intussen al doorverkocht aan het hoofd van Richard Nixon, die als derde kandidaat de identieke klonen annex presidentskandidaten Jack Johnson en John Jackson partij wil geven.

  Disclaimer: FROM THE MAKERS OF FUTURAMA


 17. [2ACV04] X-Mas Story: Fry en Leela voelen zich allebei rot tijdens de kerstdagen omdat ze de enige van hun soort zijn. Fry wil voor Leela een mooi kerstgeschenk kopen: een vogel. Alleen heeft hij niet gerekend op het feit dat op kerstavond de Kerstman komt, en dat is niet een vriendelijke man met een rode muts zoals bij ons, maar een kwade Terminator-robot die iedereen overhoop schiet die volgens hem stout is geweest, en dat zijn er nogal wat...

  Disclaimer: BASED ON A TRUE STORY


 18. [2ACV05] Why Must I Be A Crustacean In Love?: Dr. Zoidberg gedraagt zich de laatste tijd abnormaal agressief. De professor komt tot de conclusie dat het paartijd is voor de kreeften, en Zoidberg moet terug naar zijn planeet om een wijfje te kiezen. Alleen is de vrouw waar Zoidberg al in zijn jeugd van droomde niet geinteresseerd in hem... maar wel in Fry. De dokter wordt zo jaloers dat hij Fry uitdaagt tot een gevecht op leven en dood.

  Disclaimer: FROM THE NETWORK THAT BROUGHT YOU "THE SIMPSONS"


 19. [2ACV07] Put Your Head On My Shoulder: Net voor Valentijn beginnen Amy en Fry een meer dan serieuze relatie. Intussen begint Bender met een bureau om Valentijnafspraakjes te regelen, dat zoveel succes schijnt te hebben dat zelfs Leela zich inschrijft. Net wanneer Fry het wil uitmaken met Amy hebben ze een autocrash; Dr. Zoidberg kan Fry's leven redden door het op Amy's schouder te naaien. Amy had intussen echter al een afspraakje voor valentijn gepland, en ook Fry, al was het maar om haar jaloers te maken, wendt zich tot Bender. Wanneer Amy's date succesvol schijnt af te lopen, stuurt Fry een ultieme noodkreet uit naar Leela om hem uit deze compromitterende situatie te redden.

  Disclaimer: NOT BASED ON THE NOVEL BY JAMES FENIMORE COOPER


 20. [2ACV06] Lesser Of Two Evils: Professor Farnsworth huurt Flexo in, een robot die in alle opzichten op Bender lijkt, zowel qua uitzicht als qua vals karakter. Wanneer de crew een kostbare diadeem voor een Miss Universe-verkiezing moet gaan bezorgen, geraakt het kleinnood gestolen, en iedereen verdenkt Flexo.

  Disclaimer: THE SHOW THAT WATCHES BACK


 21. [2ACV08] Raging Bender: Bender geraakt verwikkeld in een knokpartij, en de kerel die hij in de cinema heeft neergeslagen, blijkt niemand minder te zijn dan een bekende worstelaar uit het professionele worstelcircuit. Bender krijgt een kans om ook als catcher in de ring te gaan staan. Hij leert echter dat de wedstrijden 100 % opgezet spel zijn, en wanneer zijn ster uit is, vraagt hij Leela om hem te leren echt vechten, zodat hij misschien toch nog een waterkansje heeft om te winnen.

  Disclaimer: NOMINATED FOR THREE GLEMMY'S


 22. [2ACV09] A Byclops Built For Two: Leela ontmoet tijdens een virtueel spelletje paintball een tweede cycloop, zodat ze niet meer de enige in het universum zou zijn. De cycloop, Alkazar, nodigt haar uit naar haar planeet, en zij stelt voor dat ze hun ras, dat omgekomen is door een vijandige natie, terug te herstichten. Leela's droom wordt al snel een nachtmerrie wanneer blijkt dat Alkazar's relatie tot Leela meer weg heeft van die tussen Al en Peggy uit Married ... With Children NVDA. de actrice uit Married... With Children is toevallig ook diegene die de stem van Leela doet, Katey Sagal. Fry heeft door dat er iets niet in de haak is, en samen met Bender, die het hele kasteel van Alkazar intussen al heeft leeggeroofd, gaan ze op onderzoek uit.

  Disclaimer: THIS EPISODE HAS BEEN MODIFIED TO FIT YOUR PRIMITIVE TV-SCREEN


 23. [2ACV11] How Hermes Requisitioned His Groove Back: Hermes Conrad geraakt overwerkt nader enkele ex-collega's van Leela en een valsspelende Bender tijdens een pokeravond zijn archief aan diggelen slaan. Er wordt een tijdelijke ambtenaar naar Planet Express gestuurd om de lopende zaken te regelen, Morgan Proctor. Die blijkt sexueel opgewonden te worden door de sjofele levensstijl van Fry. Bender betrapt hen, en in een woedeuitbarsting stuurt ze zijn geheugen naar de Centrale Administratie, een oord waar gewoonlijk niets of niemand van terugkeert.

  Disclaimer: AS FORETOLD BY NOSTRADAMUS


 24. [2ACV10] A Clone Of My Own: Professor Farnsworth wordt 150, en besluit een opvolger aan te duiden. Al 12 jaar werkte hij in het geheim aan een kloon van hem, Cubert Farnsworth. Het 12-jarige rotjoch doet niets anders dan dirigeren. Dan blijkt dat de professor gelogen heeft en feitelijk 160 is. Op 160 worden de oudjes door een robotdienst afgehaald om de rest van hun dagen op een ander, geheim oord te slijten. De crew is vastbesloten om "hun" professor terug te krijgen.

  Disclaimer: COMING SOON TO AN ILLEGAL DVD


 25. [2ACV12] The Deep South: In plaats van een huisdiervergunning krijgen de leden van Planet Express een visvergunning. Het gigantisch exemplaar dat Bender aan de haak slaat blijkt echter de bemanning tot op de zeebodem te trekken. Ze vinden er een onderwaterstad, Atlanta, en Fry wordt verliefd op een zeemeermin.

  Disclaimer: A STERN WARNING OF THINGS TO COME


 26. [2ACV13] Bender Gets Made: Benders onbeschoft gedrag bij TV-kok Elzar zorgt ervoor dat de bemanning in zijn restaurant een peperdure rekening moet betalen. Bovendien heeft Leela kruiden in haar oog gekregen, en moet met een ooglapje rondlopen. Desondanks wilt ze navigeren wanneer de crew een belangrijke lading Zubaanse sigaren moet transporteren. Om de schuld af te betalen gaat Bender bij Elzar borden wassen, maar hij wordt benaderd door de robotmaffia. Die willen hem recruteren, en na een paar kleinere opdrachten mag Bender mee een transport van... Zubaanse sigaren gaan overvallen.

  Disclaimer: SIMULCAST ON CRAZY PEOPLE'S FILLINGS


 27. [2ACV15] The Problem With Popplers: De crew landt op een onbekende planeet, en ontdekken een vreemde, verslavende levenssoort die Popplers heten. Ze verkopen promt de voorraad aan snackgigant Fishy Joe's. Door de protesten van enkele dierenrechtenactivisten komt Leela erachter dan de Popplers feitelijk levende wezens zijn. Het zijn de embryo's van de verschirikkelijke monsters van Omicron Perseus 8, die wraak willen voor hun vermoorde kroost.

  Disclaimer: FOR EXTERNAL USE ONLY


 28. [2ACV14] Mother's Day: Het is moederdag, waarop alle robotten van de wereld Mom, hoofd van de Friendly Robot Company vereren, die hen gemaakt heeft. Alleen wil dit jaar mom dankzij de robotten de wereld overheersen. Ze lijdt nog onder een afgewezen liefde van weleer: professor Farnsworth. De crew bedenkt een snood plannetje: Hubert moet Mom verleiden en intussen de activeringssleutel van de robotten te pakken te krijgen.

  Disclaimer: LARVA-TESTED, PUPA-APPROVED


 29. [2ACV16] Anthology Of Interest I: Professor Farnsworth vindt een "wat als..."-machine uit, en we kijken naar drie mini-afleveringen die beschrijven wat er zou gebeuren...
  • : ... als Bender 160 m groot zou zijn, en als een bedreiging voor de beschaving wordt bekeken.
  • : ... als Leela iets impulsiever zou zijn, en om de erfenis van professor Farnsworth in te pikken haar collega's één voor één vermoordt.
  • : ... als Fry nooit zou ingevrozen zijn geweest, en door Al Gore en Stephen Hawking wordt ontvoerd om het door hem veroorzaakt gat in het ruimte-tijdcontinuüm te dichten.

  Disclaimer: PAINSTAKINGLY DRAWN BEFORE A LIVE AUDIENCE  Seizoen 3


 30. [2ACV18] The Honking: Bender erft van zijn oom, de aartshertog van Thermstadt, een kasteel. Wanneer hij er de nacht doorbrengt beginnen er allemaal bovennatuurlijke veschijnselen plaats te grijpen. Bender verandert in een weerwolf-auto, en probeert Fry te doden.

  Disclaimer: SMELL-O-VISION USERS INSERT NOSTRIL TUBES NOW


 31. [2ACV17] War Is The H-Word: Bender en Fry nemen vrijwillig dienst in het leger om te kunnen profiteren van de afslag voor soldaten. Later die dag breekt er een echte oorlog uit, en Leela, verkleed als man, probeert hen te bevrijden. En dit wordt moeilijk, want haar overste is Zapp Brannigan.

  Disclaimer: TOUCH EYEBALLS TO SCREEN FOR CHEAP LASER SURGERY


 32. [2ACV19] The Cryonic Woman: Leela laat de sleutels van het schip onbewaakt achter; een uitnodiging voor Fry en Bender om een joy-ride mee te pikken. Hierdoor wordt de ganse crew ontslagen, en moeten ze terug naar hun oude jobs. Net op het laatste moment verwisselt Leela haar career-chip met die van Fry, en hierdoor wordt Bender carrière-planner en moet Leela pizza's gaan bezorgen. Fry komt hierbij een verrassing tegen: zijn vriendinnetje Michelle uit 1999 heeft zich kort na zijn verdwijning ingevrozen, en wordt nu door hem ontdooid. In het begin gaat alles goed tussen Fry en Michelle, maar al snel wordt hij er op pijnlijke wijze aan herinnerd waarom ze nu weer gebroken hadden...

  Disclaimer: NOT A SUBSTITUTE FOR HUMAN INTERACTION


 33. [3ACV02] Parasites Lost: Fry eet een sandwich met ei uit een verkoopautomaat in een benzinestations. Hierdoor wordt hij vreemd genoeg met de minuut slimmer. Professor Farnsworth stelt als diagnose dat Fry enkele "intelligente wormen" heeft ingeslikt. Via de laxatieve weg geraken ze er niet uit - daar zijn ze te slim voor, dus moet de rest van de Planet Express-bemanning zich laten verkleinen om in Fry's lichaam op zoek te gaan naar de parasieten. Leela moet intussen Fry's aandacht trekken, maar voelt zich tegelijkertijd aangetrokken door de Fry nieuwe stijl.

  Disclaimer: IF NOT ENTERTAINING; WRITE YOUR CONGRESSMAN


 34. [3ACV01] Amazon Women In The Mood: Zapp Brannigan, Kif Kroker, Leela en Amy, en in een reddingspoging ook Fry en Bender, crashen op de planeet Amazonia, bevolkt door een stam reusachtige vrouwen die niks van mannen moeten weten. Ze aanbidden de Femcomputer, die Fry en de andere mannen ter dood veroordeelt.

  Disclaimer: SECRETED BY THE COMEDY BEE


 35. [3ACV06] Bendless Love: Bender lijdt aan slaapwandelen, en begint 's nachts dingen te buigen. Om hem van die neiging af te helpen stuurt de professor hem terug naar de staalbuigerij. Daar ontmoet Bender zijn dubbelganger Flexo terug, en wordt verliefd op Anglelyne, een vrouwelijke robot.

  Disclaimer: TORN FROM TOMORROW'S HEADLINES


 36. [3ACV07] The Day The Earth Stood Stupid: De aarde wordt aangevallen door vliegende breinen die zich op de mensen nestelen en hen daardoor in idioten verandert. De enige die de mensheid kan redden is Fry, want die is immuun voor de buitenaardsen, want hij is zo al idioot genoeg.

  Disclaimer: 80% ENTERTAINMENT BY VOLUME


 37. [3ACV08] That's Lobstertainment!: Dr. Zoidberg wil een carrière beginnen als stand-up comedian. Alleen lust het publiek hem niet zo. Zoidberg gaat ten rade bij zijn oom, de voormalig bekende acteur Harold Zoid. Die adviseert hem om zijn talent in drama te steken in plaats van in comedy. In hun filmproject vragen ze aan Calculon om mee te spelen, in ruil voor een Oscar.

  Disclaimer: DECIPHERED FROM CROP CIRCLES


 38. [3ACV05] Birdbot Of Ice-Catraz: De crew moet een gevaarlijk goedje gaan afleveren, en komen hierbij in de buurt van hetpinguïnreservaat op Pluto. Omdat Leela principieel weigert om door een kwetsbaar natuurgebied te vliegen, benoemt de professor Bender tot kapitein. En die veroorzaakt een natuurramp, waardoor al de pinguïns vol met een slijmerig goedje hangen. Bender moet als straf de pinguïns schoonmaken, en na een klap op het hoofd reboot hij in pinguïn-mode, waardoor hij zelf denkt een pinguïn te zijn.

  Disclaimer: NOW WITH CHUCKLELIN


 39. [3ACV04] Luck Of The Fryish: Na een dramatische paardenkoers waarin hij bijna al zijn geld verspeelt denkt Fry terug aan een klavertje 7 dat hij ooit had gevonden, en waar zijn broer Yancy altijd met hem over ruzie maakte. Samen met Leela en Bender gaan ze op zoek in de ruines van New York, en ontdekken, naast het feit dat het klavertje vier verdwenen is, een standbeeld van Fry's broer, die de naam van Fry, Philip J. Fry, heeft overgenomen en alles in zijn leven heeft bereikt wat Fry zelf altijd wilde bereiken. De crew gaat op zoek naar het graf van Fry's broer om het klavertje 7 terug te halen, maar er wacht hen een verrassing...

  Disclaimer: BROADCAST SIMULTANEOUSLY ONE YEAR IN THE FUTURE


 40. [3ACV09] The Cyber House Rules: Bij een reünie van het weeshuis ontmoet Leela een oude klasvriend, Adelai, die een gevierd plastisch chirurg is geworden. Hij opereert haar zodat ze in de toekomst, net zoals alle mensen twee ogen heeft. Wanneer Bender uitvindt dat adoptieouders gesubsidieerd worden, adopteert hij er meteen twaalf. Hij probeert toch een goede vader te zijn, maar wanneer blijkt dat de zaken hem meer kosten dan opbrengen houdt hij het voor bekeken. Leela en Adelai willen een kind adopteren, en willen er gerust ééntje van Bender overnemen. Wanneer Leela's keuze valt op een kind met drie oren, wil Adelai haar meteen opereren, maar Leela beseft dat die operatie onnodig is, en die van haarzelf feitelijk ook. Daarom eist ze dat de dokter haar haar oude uiterlijk teruggeeft.

  Disclaimer: PLEASE RISE FOR THE FUTURAMA THEME SONG


 41. [3ACV11] Insane In The Mainframe: Fry en Bender worden per vergissing aanzien als bankovervallers, en ze worden opgesloten in een gevangenis voor robots. Het dieet van motorolie maakt dat Fry op de duur denkt dat hij een robot is. Bender probeert samen met zijn celmaat Roberto uit te breken, en samen overvallen ze een bank. Wanneer de politie hen blijkt op te wachten, verschuilen ze zich in de kantoren van de Planet Express, en nemen het personeel als gijzelaar.

  Disclaimer: BENDER'S HUMOR BY MICROSOFT JOKE(tm)


 42. [3ACV13] Bendin' In The Wind: Bender geraakt volledig verlamd bij een ongeluk met de gigantische blikopener. Met de hulp van zanger Beck probeert Bender tijdens de revalidatie een zangcarrière in folk uit de grond te stampen. Hij oogst vooral succes doordat hij als gehandicapte het aandurft op het podium te klimmen. De rest van de crew volgt hem op zijn tournee in een VW-busje dat Fry heeft gevonden bij een opgraving. Maar wanneer Benders handicap geleidelijk verdwijnt, vreest hij dat zijn succes ook gaat verdwijnen, en uit strategisch opzicht speelt hij nog even verder gehandicapte...

  Disclaimer: FEDERAL LAW PROHIBITS CHANGING THE CHANNEL


 43. [3ACV14] Time Keeps On Slipping: In de 30e eeuw vernederen de Harlem Globetrotters elk ras dat het tegen hen durft opnemen in een basketbakmatch. Professor Farnsworth heeft enkele gemuteerde basketbalspelers gecreëerd om de uitdaging aan te gaan. Hij maakt gebruik van Chronitos, tijdsdeeltjes die in de Tempus Nebula terug te vinden zijn. De crew van de Planet Express veroorzaakt hierdoor een sprong voorwaarts in het tijd-ruimtecontinuüm.

  Disclaimer: FOR PROPER VIEWING, TAKE RED PILL NOW


 44. [3ACV15] I Dated A Robot: Fry wordt verliefd op een virtuele vrouw, Liubot, die hij heeft gedownloaded. Leela en Bender keuren zijn relatie af en stelen het hoofd van de virtuele vrouw van het internetbedrijf Nappster.com, waar ze tegen haar wil gevangen gehouden wordt. Uit wraak laten de Nappsters een resem illegale downloads van Liubot los om de controle over de stad over te nemen.

  Disclaimer: NO HUMANS WHERE PROBED IN THE MAKING OF THIS EPISODE  Seizoen 4


 45. [3ACV19] Roswell That Ends Well: Door een ongeluk met een supernova belandt de crew in 1947, en crashen net in Area 51 in Roswell., Fry en het hoofd van Bender gaan op de militaire basis op zoek naar Benders lichaam en Dr. Zoidberg, die er gevangen worden gehouden. Fry ontmoet er zijn eigen grootvader, maar hij moet oppassen dat hij diens ontmoeting met zijn toekomstige grootmoeder niet verhindert, of Fry zal nooit geboren worden.

  Disclaimer: FUN FOR THE WHOLE FAMILY EXCEPT GRANDMA AND GRANDPA


 46. [3ACV03] A Tale Of Two Santas: De kwaadaardige Kerstman wordt gevangen in een blok ijs op Neptunus. Bender benoemt zichzelf tot nieuwe Kerstman en gaat de mensen geschenkjes brengen. De mensen weten echter niet dat de Kerstman niet langer vijandig is, en Bender wordt aangevallen. En dan ontsnapt de Santa-robot ook nog eens uit zijn ijsblok.

  Disclaimer: THIS EPISODE PERFORMED ENTIRELY BY SOCK PUPPETS


 47. [3ACV18] Anthology Of Interest 2: Professor Farnsworth haalt zijn "what-if"-machne weer van onder het stof, en we leren wat er zou gebeuren als...
  • I, Meatbag: De professor vindt een proces uit om van Bender een echte mens te maken. Tegen dat hij zijn vondst aan het Nobel-comité wil tonen heeft Bender echter al iets té hard van het leven georpfiteerd.
  • Raiders Of The Lost Arcade: Fry wil in een wereld leven waarin videospelletjes echt zijn. Prompt verklaart de planeet Nintendu 64 de oorlog tegen de aarde, en wanneer ambassadeur D. Kong amok maakt in de assemblee sturen de buitenaardse space invaders hun beste schepen op de aarde af.
  • Wizzin': Leela wil nog maar eens weten wat haar ware thuis is. Door een slag op het hoofd waant ze zich echter als Dorothy in het land van Oz, met Fry als de vogelschrik, Bender als de blikken man, en Dr. Zoidberg als... Dr. Zoidberg. (parodie op The Wizard Of Oz)

  Disclaimer: HEY, TiVo! SUGGEST THIS!


 48. [4ACV03] Love And Rocket: De Planet Express moet een hoop suikeren hartjes gaan afleveren op Omicron Persei 8. Lrrr is niet zo opgezet met het cadeau. De crew heeft inmiddels andere katten te geselen: met het geld voor de opdracht heeft professor Farnsworth de software van het schip een upgrade gegeven. De nieuwe 'vrouwelijke persoonlijkheid' (gaststem Sigourney Weaver) wordt verliefd op Bender. Wanneer Bender echter met haar wil breken ten voordele van een paar goedkope slonzen, wil het schip zich, inclusief bemanning, in een quasar storten. Leela en Fry moeten in onvervalste 2001 A Space Odyssey-stijl het geheugen van het schip uitschakelen.

  Disclaimer: WHEN YOU SEE THE ROBOT, DRINK!


 49. [4ACV02] Leela's Homeworld: De Professor heeft een machine gemaakt die ongelofelijk veel chemisch afval produceert. Bender is bereid om voor een prijsje het afval te dumpen, en giet het gewoon in het riool. De mutanten willen uit wraak Leela, Fry en Bender in een poel vol chemisch afval gieten, maar twee gemaskerde gedaanten willen Leela redden. Op de vlucht vinden Leela, Fry en Bender in de riolen van Old New York een volledig aan Leela gewijd schrijn.

  Disclaimer: IT'S LIKE 'HEE HAW' WITH LASERS


 50. [3ACV10] Where The Bugallo Roam: De crew van de Planet Express brengt een bezoek aan de ouders van Amy op hun boerderij op Mars. Amy zal bij deze gelegenheid voor de eerst keer haar vriendje Kif Kroker voorstellen aan haar ouders, die echter niet zo opgezet zijn met haar keuze (en ook niet met Dr. Zoidbergs aanwezigheid). Wanneer in een storm al de bugallo's van de familie Wong gaan waaien, wil Kif op een goed blaadje komen en om de ouders te plezieren, de dieren terughalen.

  Disclaimer: KRAFTED WITH LUV BY MONSTERS


 51. [3ACV17] A Pharaoh To Remember: Bender worstelt al een tijdje met een crisis om niet erkend te worden. Zelfs zijn eigen begrafenisfeest kan hem niet opvrolijken. Wanneer Fry, Leela en Bender op een planeet die op het oude Egypte lijkt een steen moeten afleveren, worden ze slaven en moeten ze aan de pyramide van de farao werken. Wanneer die een ongelukje krijgt, werpt Bender zich op als nieuwe farao, en hij is nog wreedaardiger dan de vorige!

  Disclaimer: PSST... BIG PARTY AT YOUR HOUSE AFTER THE SHOW


 52. [3ACV20] Godfellas: Bender komt bij een ontmoeting met ruimtepiraten per ongeluk terecht in de ruimte. Onderweg botst hij met een reeks kometen, en één daarvan blijft aan zijn lijf plakken. De komeet blijkt bevolkt te zijn met een bont allegaartje aan kleine mannetjes, die hem als een nieuwe god zien. Telkens Bender echter probeert in te grijpen in het leven van de mannetjes, loopt dat falikant af. Fry en Leela gaan intussen naar hun verloren vriend op zoek, en kloppen bij een orde van monniken aan die de ruimte afzoeken met een reuze-telescoop.

  Disclaimer: PLEASE TURN OFF ALL CELL PHONES AND TRICORDERS


 53. [3ACV21] Future Stock: Bij een zelfhulpgroep voor voormalig ingevrozen personen ontmoet Fry een Wall Street yuppie uit de jaren '80. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Planet Express zorgt Fry ervoor dat professor Farnsworth door deze nieuwe directeur wordt vervangen. Die benoemt prompt Fry tot vice-directeur. Wanneer de nieuwe baas het schip van Planet Express wil verkopen, moet Fry een keuze maken waar zijn loyauteiten liggen.

  Disclaimer: LOVE IT OR SHOVE IT


 54. [3ACV16] A Leela Of Her Own: De crew van Planet Express speelt een potje Blernsbal in het park met hun nieuwe buitenaardse buren. Leela valt op omdat ze al haar tegenstanders bewusteloos mept. De baas van de New New York Mets biedt haar een contract aan als eerste vrouwelijke professionele Blernsbal-speelster. Terwijl ze denkt dat ze hierbij een rolmodel is voor de jonge generatie, lokt ze eigenlijk hopen volk naar het stadion omdat ze de slechtste speelster aller tijden is. Ze probeert toch tenminste de op één na slechtste speelster te worden, en gaat te rade bij Hank Aaron de 24e, de tot dan toe slechste Blernsbal-speler aller tijden.

  Disclaimer: SCRATCH HERE TO REVEAL PRIZE


 55. [3ACV22] The 30 % Iron Chef: Bender probeert chef-kok te worden, wat bij de andere leden van de Planet Express niet op applaus wordt onthaald. Hij wendt zich tot zijn grote voorbeeld, chef Elzar, maar ook daar vangt hij bot. Tussen een bende landlopers ontmoet hij echter voormalige chef-kok Helmut Spragel. Helmut traint Bender opdat die in een kookwedstrijd het tegen Elzar zou kunnen opnemen.

  Disclaimer: IF ACCIDENTALLY WATCHED INDUCE VOMITING


 56. [4ACV11] Where No Fan Has Gone Before: Fry moet terechtstaan omdat hij naar de verboden planeet Omega 3 is gereisd, alwaar hij de 79 originele afleveringen van Star Trek heeft uit de vergetelheid gered. De voorwerpen werden in de 23e eeuw verbannen, omdat de mensen te rare kuren met betrekking tot Star Trek begonnen te verkopen. Bij aankomst op Omega 3 merkt Fry dat de volledige bemanning van de originele reeks gevangen wordt gehouden door een levende energie-entiteit die zich Melllvar noemt, en van zichzelf beweert dat hij de grootste Star Trek-fan aller tijden is.

  Disclaimer: WHERE NO FAN HAS GONE BEFORE  Seizoen 5


 57. [4ACV08] Crimes Of The Hot: De aarde ondergaat nog maar eens een crisis door de globale opwarming. Vermits de gewone methode - een gigantische ijsblok in de zee droppen - niet werkt, want de komeet van Halley zit zonder ijs, wordt er in Kyoto een klimaatconferentie gehouden, en de wetenschapper die het origineelste idee heeft om het effect terug te dringen, krijgt een beloning. Op aansteken van Wernstrom besluit president Nixon's Hoofd dat alle robots, die de grootste vervuilers blijken te zijn, moeten worden uitgeroeid.

  Disclaimer: KNOWN TO CAUSE INSANITY IN LABORATORY RATS


 58. [4ACV07] Jurassic Bark: Fry leest in de krant dat een overblijfsel is teruggevonden van de pizzeria waar hij in 1999 werkte. Tussen de museumstukken vindt hij ook de gefossileerde resten van Seymour, zijn hond. Hij vraagt aan professor Farnsworth om zijn hond te klonen; Bender wordt echter stikjaloers wanneer hij van Fry geen aandacht meer krijgt, en hij koopt een robo-puppy.

  Disclaimer: NOT AFFILIATED WITH FUTURAMA BRASS KNUCKLE CO.


 59. [3ACV12] The Route Of All Evil: Professor Farnsworth heeft een machine uitgevonden die zijn stem imiteert. Cubert en Hermes' zoon Dwight halen een grap uit en laten Planet Express een pizza bestellen op een niet bestaande planeet. De twee kwajongens beginnen een krantenronde, die zo succesvol is dat ze de gebouwen en het personeel van Planet Express overnemen. Wanneer blijkt dat ze de kranten niet geleverd krijgen, zwaait er wat voor de twee. Leela en Fry proberen intussen hun eigen merk bier te brouwen in Benders ingewanden.

  Disclaimer: DISCLAIMER: ANY RESEMBLANCE TO ACTUAL ROBOTS WOULD BE REALLY COOL


 60. [4ACV05] A Taste Of Freedom: Op Aarde wordt Freedom Day gevierd, een geest waarbij iedereen ongezouten zijn mening mag debiteren. Dr. Zoidberg maakt van de gelegenheid gebruik om - uit affectie - de vlag op te eten. Hiermee wekt hij de toorn van de Aardbewoners, en hij moet zich verschuilen in de ambassade van Decapod 10, zijn thuisplaneet. De Decapodianen verklaren de Aardbewoners de oorlog.

  Disclaimer: FUTURAMA - OR IS IT?


 61. [4ACV01] Kif Gets Knocked Up A Notch: Wanneer de Planet Express delivery crew een pakje moet afgeven in de buurt waar Kif gestationeerd is, sluipt Amy mee als blinde passagier, om haar geliefde te kunnen zien. Kif zit in een vruchtbare periode, omdat hij verliefd is op Amy. Het erfelijk materiaal wordt bij Kifs ras doorgegeven door handaanraking, maar door een klein technisch indicentje met betrekking tot een gat in de romp van Zapp's schip heeft Kif bijna iedereen aangeraakt. De professor doet een test, en het blijkt dat Leela de natuurlijke moeder van Kif's zaailingen is. Kif wil zo snel mogelijk met Amy trouwen, maar die wil nog van haar jeugd profiteren, en ze laat Kif stikken. Maar om te bevallen moet Kif terug naar zijn thuisplaneet, samen met zijn geliefde de rituelen volgrekken.

  Disclaimer: BIGFOOT'S CHOICE


 62. [4ACV04] Less Than Hero: Fry en Leela bezoeken Dr. Zoidberg nadat ze een deeltjesversneller van pi-kea hebben gemonteerd. Dr. Zoidberg geeft hem een zalfje, waardoor ze superkrachten krijgen. Samen met Bender als het derde lid van hun team, worden Fry, Leela en Bender Yesterday Man, Cloberella en The King. Leela heeft net een uitje met haar ouders naar de oppervlakte geregeld, wanneer de Zoo Keeper dreigt om op hetzelfde moment een groot juweel uit het museum te pikken. Om het weer goed te maken met haar ouders, onthult Leela dat zij Cloberella is. Maar Leela's vader kan niet zwijgen, en al snel weet iedereen haar geheim, inclusief de Zoo Keeper...

  Disclaimer: SOON TO BECOME A MAJOR RELIGION


 63. [4ACV09] Teenage Mutant Leela's Hurdles: De crewleden vinden dat Professor Farnsworth voor zijn 161-ste verjaardag een behandeling verdient in een chique kuuroord. Een reeks onvoorziene ongelukjes maakt dat niet alleen de professor, maar ook de andere crewleden terug kinderen zijn geworden. Leela, die nog een beetje ouder is gebleven, probeert haar verloren jeugd terug op te pikken. Dan blijkt echter dat de verjongingskuur niet te stuiten is en iedereen hoe langer hoe jonger blijft worden.

  Disclaimer: NOW INTERACTIVE! JOYSTICK CONTROLS FRY'S LEFT EAR


 64. [4ACV10] The Why Of Fry: Fry voelt zich nog maar eens gepasseerd wanneer Leela blijkt uit te gaan bij het hulpje van de burgemeester. De Nibblonians ontdekken echter dat Fry een unieke genetische abnormaliteit heeft waardoor hij de enige is die het universum kan redden. Het blijkt dat Nibbler mee verantwoordelijk is voor Fry's invriezing op 31 december 1999. Fry krijgt een éénmalige kans om terug in de tijd te gaan en zijn oude leven weer op te pikken.

  Disclaimer: DANCING SPACE POTATOES? YOU BET!


 65. [4ACV12] The Sting: De bemanning van de Planet Express wordt aangevallen door gigantische ruimte-bijen, wanneer ze hun honing proberen af te nemen. Leela is gecharmeerd door een baby-koninginnebij, en wil die meenemen, maar de bij verweert zich en steekt Fry dood. Bij Fry's begrafenis krijgt Leela echter rare visioenen waaruit moet blijken dat Fry nog ergens in leven is. En het wordt hoe langer hoe gekker!

  Disclaimer: A BY-PRODUCT OF THE TV INDUSTRY


 66. [4ACV15] The Farnsworth Parabox: Professor Farnsworth voert een zodanig dramatisch slecht aflopend experiment uit, dat hij de restanten daarvan in een doos bewaart en deze in de zon wil laten dumpen. Bender en Fry proberen in de doos te kijken, maar het is uiteindelijk Leela die haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, en ze ontdekt in de doos een parallel universum, waarin iedereen een iets afwijkende dubbelganger heeft rondlopen.

  Disclaimer: BEATS A HARD KICK IN THE FACE


 67. [4ACV16] Three Hundred Big Boys: Nadat Zapp Brannigan de Arachnid-wereld overhoop heeft gegooid, krijgt iedereen op aarde van president Nixon 300 dollar belastingsvermindering. Iedereen spendeert het geld aan nutteloze dingen: Bender koopt er inbrekersspullen mee, Leela wil eens samen met een echte walvis zwemmen, Kif koopt een dure horloge voor Amy, en Fry koopt driehonderd koppen koffie, die hem danig op de zenuwen gaan werken. Maar wanneer tijdens Zapps overwinningsfeestje de zaak uit de hand dreigt te lopen, kan uitgerekend Fry de toestand redden.

  Disclaimer: VOTED "BEST"


 68. [4ACV17] Spanish Fry: De crew gaat kamperen, en Fry gaat op zoek naar de legendarische Bigfoot. Daar wordt hij ontvoerd door een ruimteschip, en wanneer hij 's anderendaags wordt teruggestuurd, is hij zijn neus kwijt. En hij niet alleen: overal op de wereld lopen neusloze mensen rond, gevangen door jagers die die aan de bewoners van onder meer Omicron Persei 8 verkopen als afrodisacium. Fry gaat bij Lrrr, de wat overhoop ligt met zijn vrouw Ndnd, bepleiten om zijn neus terug te krijgen. Net wanneer de leider wil toegeven, verklapt Bender aan de Omicronianen dat het menselijke libido ergens anders zit, in de "andere hoorn, een stuk lager ". Fry moet nu binnen de dag Lrrr en zijn vrouw verzoenen, of zijn kindergeld wordt gedevalueerd.

  Disclaimer: THANKS FOR WATCHING, FUTURAMA SLAVE ARMY


 69. [4ACV13] Bend Her: Bender wil per sé medailles halen in de Olympische Spelen van 3004, en verkleedt zich als vrouw. Omdat hij na de competitie echter een geslachtstest moet ondergaan, helpt professor Farnsworth hem met een geslachtsoperatie. In plaats van na de spelen echter zich terug te laten opereren, slaagt Bender - of Coilette, zoals hij of zij nu heet - erin om een afspraakje te maken de beroemde soapster Calculon. Die hem ten huwelijk vraagt.

  Disclaimer: TOO HOT FOR RADIO


 70. [4ACV14] Obsoletely Fabulous: Tijdens de jaarlijkse robottenconventie wordt het nieuwste model van de MomCorporation voorgesteld: de 1-X. Bender krijgt een minderwaardigheidscomplex omdat de robot zoveel meer en beter kan dan hij, en om zijn aversie voor het nieuwe model te onderdrukken, moet Bender een upgrade krijgen. Op het laatste nippertje gaat hij er vandoor, en hij belandt op een eiland met allemaal oude robotmodellen.

  Disclaimer: YOU CAN'T PROVE IT WON'T HAPPEN


 71. [4ACV06] Bender Should Not Be Allowed On TV: Eén van de gastacteurs op de robotsoap "All My Circuits" brandt midden in een uitzending door. Bender schuift zichzelf nogal nadrukkelijk als vervanger naar voren, en hij krijgt de rol ook. Hij blijkt nu echter niet bepaald een rolmodel te zijn voor de kleine kinderen, in het bijzonder voor Dwight en Cubert, die zijn onverantwoord gedrag beginnen na te doen. Hun vaders starten met een vereniging, de Fathers Against Rude Television (F.A.R.T.), die tot doel heeft Bender van het scherm te bannen.

  Disclaimer: CONTROLLING YOU THROUGH A CHIP IN YOUR BUTT SINCE 1999


 72. [4ACV18] The Devil's Hands Are Idle Playthings: Om indruk te maken op Leela, zou Fry maar wat graag een beetje deftig op de holophoner kunnen spelen. Hij maakt een zaakje met de robot-duivel, en krijgt diens handen. Maar de robotduivel geeft nooit zonder achteraf ook iets te willen terugnemen...

  Disclaimer: SEE YOU ON SOME OTHER CHANNEL  Seizoen 6


 73. [5ACV01-02-03-04] Bender's Big Score: Good News Everyone! De volbloed-idioten van het Box-netwerk die de Planet Express-ploeg na het vierde seizoen van onze favoriete cartoonreeks Futurama wandelen stuurde, werd niet alleen zelf ontslagen, maar bovenop flink bijgeslagen en tot Torgo, een roze all-purpose talkpoeder vermalen. De Planet Express-crew moet een lading extra-zachte barkrukovertrekken leveren op een nudistenplaneet. Fry, Leela en Bender hebben er echter een ontmoeting waar ze niet goed van zijn. Drie naakte aliens, koning Nudar en zijn twee acolieten, slagen erin om met een valse petitie nagenoeg iedereens e-mailadres te verzamelen en vervolgens ongeveer de ganse aarde af te troggelen door een stortvloed aan spam. En het zijn heus niet alleen idioten als Dr. Zoidberg die menen dat ze een verre neef uit Nigeria verloren zijn waar ze een fortuin van erven, of Amy Wong die on-line een pot antidepressiva gemaakt uit schimmels bestellen: de almachtig slimme professor Farnsworth denkt in vol vertrouwen dat hij de Spaanse lotto gewonnen heeft, maar verliest zijn bedrijfje aan de aliens. Bender, die zichzelf een flinke portie robotporno aan het downloaden is, geraakt in de ban van iObey, een computervirus dat hem onderdanig maakt aan de drie hebberige buitenaardse slieders. De drie ontdekken bovendien dat Fry het geheim van tijdreizen, gecamoufleerd als een sigarenrokende Bender, op zijn kont heeft getatoeëerd. Hoe die daar is gekomen? Niemand weet het. Waar die kan voor dienen, want blijkbaar kan men alleen achteruit in de tijd? Niemand ziet het. Totdat Bender herhaaldelijk naar het verleden wordt gestuurd om de rijkdommen van de mensheid te plunderen, daarbij per ongeluk de verkiezingsuitslag van 2000 beïnvloedt en bijna Fry terminator-gewijs afknalt. Maar er is meer! Jazeker, nóg meer! Hermes Conrad verliest tijdens een vernederende limbo-wedstrijd zijn hoofd in een freak-ongeluk het een vlijmscherp zwaard, en terwijl hij gedoemd is om de rest van zijn dagen te slijten in een bokaal naast Charles De Gaulle, is zijn eeuwige rivaal Barbados Slim er met zijn vrouw LaBarbara vandoor. Een anomalie in de tijdmachine zorgt er bovendien voor dat Fry - of is het één van zijn klonen - in 2000 de draad van zijn leven weer kan oppikken, nadat Leela gevallen is voor de charmes van hoofd-inbokaler Lars Fillmore. Of was het erna? Of tegelijkertijd? Hoe dan ook, na ongeveer de helft van de aflevering staat Leela op trouwen met Lars, verliest Hermes zijn hoofd wéér, verkwanselt president Nixon de laatste natuurlijke rijkdommen aan de buitenaardse scammers, en is het zo'n zooitje geworden dat de nude aliens iedereen van de planeet verbannen, en een groots weerstandsleger, onder leiding van de Evil Santa, Al Gore zelve, de Chanukkah-zombie, Kwanzabot en een paar minder belangrijke collaterals zich aandienen om de evil nude alien scammers eens voor eens en altijd de les te spellen. Spijtig genoeg wordt het commando van de strijdkrachten overgedragen aan Zapp Brannigan, en dat belooft al niet veel goeds voor de slaagkansen van de aardbewoners...

  Disclaimer: IT JUST WON'T STAY DEAD!


 74. [5ACV05-06-07-08] The Beast With A Billion Backs: Bad news everyone! Er verschijnt een scheur in het tijd-ruimtecontinuüm aan de hemel en de mensheid heeft no fucking clue wat ermee te doen. Het beste wat ze op die korte tijd kunnen bedenken is een expeditie - in feite een zelfmoordmissie - sturen. Nadat de elkaar met kunstgebitten bekogelende professoren Farnsworth en Wernstrom hun teams hebben laten strijden in een spelletje met de aanlokkelijke naam Deathball, is het Farnsworth die zijn ploeg uiterst inwisselbare personeelsleden de boter laat vreten. Fry gaat echter niet mee, want hij heeft zijn handen vol met het uitwerken met een complexe nieuwe relatie met zijn nieuw lief, Colleen, die hij met vier andere mannen moet delen. Aan de andere kant van de scheur ontdekken de expeditieleden het liefdevol, maar oh zo eenzame monster Yivo, dat niet liever wil dan zijn band met de mensheid aan te halen door iedereen een tentakel in de nek te rammen. Alleen Leela is de dans ontsprongen en ze moet lijdzaam toezien hoe Fry een soort van paus van de nieuwe religie wordt. Bender is intussen toegetreden tot een geheim genootschap waarvan hij dacht dat het niet bestond, de League of Robots, maar veel ambitie om de mensheid te redden heeft het clubje automaten niet.


  Disclaimer: THE PROUD RESULT OF PRISON LABOR


 75. [5ACV09-10-11-12] Bender's Game: De prijzen van donkere materie, de voornaamste brandstof voor ruimteschepen, swingen vrolijk de pan uit omdat de grootste producente, Mom, de prijzen kunstmatig beïnvloedt door veel te weinig op de markt te brengen. Ondanks de waarschuwingen van professor Farnsworth om zuinig om te springen met de brandstof, doet Leela mee met een demolition derby. Om Leela's agressieve gedrag voor eens en altijd aan banden te leggen, krijgt ze een shock collar om. In de vergaderzaal van Planet Express zitten Cubert en Dwight met hun vriendjes Dungeons en Dragons te spelen. Ze plagen Bender met het feit dat hij als robot geen fantasie heeft. Bender geraakt geobsedeerd door het spel en eindigt in het Hal Institute For Criminally Insane Robots. De dodecaëder waarmee de kinderen spelen blijkt een soort antikristal te zijn, waardoor het kristal waaruit Mom de kracht voor de donkere materie put, waardeloos kan worden gemaakt. Nadat Moms drie domme zonen proberen het kristal te stelen en daarbij Nibbler ontvoeren, besluiten Fry, Leela en de professor dat ze Mom eens een goeie pee zullen stoven. Doordat Bender intussen een robotomie ondergaat, belandt het gezelschap in een parallelle fantasiewereld die verdacht veel op die uit Lord Of The Rings lijkt, waarin Fry de dodecaëder in het hete gesmolten plastic moet werpen om de kracht er voor eens en altijd uit te verdrijven.


  Disclaimer: THE FLAMES IN YOUR TV ARE NOT PART OF THE SHOW


 76. [5ACV13-14-15-16] Into The Wild Green Yonder: Leo Wong, de vader van Amy, heeft het krankzinnig idee opgevat om zijn obsessie voor minigolf te stillen door het creëren van de grootste minigolfbaan ooit. Dat daarvoor achttien procent van het universum moet wijken en er horden unieke bedreigde diersoorten worden uitgeroeid, is voor de multi-multi-multimiljardair maar een vervelende bijkomstigheid. Leela kan het niet langer aanzien en ze wordt lid van de Feministas, een groep eco-feministen die gezworen heeft om, strijdend in hun gammele ruimteschip dat als twee druppels water lijkt op een roze VW-bus, paal en perk te stellen aan het milieuonvriendelijke én machogedrag van Wong. Fry krijgt bij één van die protestacties een sieraad in zijn hersenen waardoor zijn mentale capaciteit wordt aangewakkerd en hij gedachten kan lezen. Het eerste wat hij met zijn gave doet is zich inschrijven voor een pokertoernooi, waarbij hij ondanks zijn mentale gaven de duimen moet leggen voor Bender die ongelofelijk veel geluk heeft én de maffia achter zijn veren krijgt. Omwille van zijn liefde voor Leela is hij evenwel gewonnen voor de goeie zaak en laat hij zich aanwerven als veiligheidsagent van Leo Wong. Fry wordt echter ook benaderd door een ondergrondse beweging van gedachtenlezers die hem ervan overtuigen dat er veel meer op het spel staat.


  Disclaimer: THE HUMANS SHALL NOT DEFEAT US  Seizoen 7


 77. [6ACV01] Re-Birth: De gehele bemanning van de Planet Express Crew is na de achtervolging in Into The Wild Green Yonder jammerlijk verongelukt, behalve de professor. Die probeert met zijn stamcellenbrouwseltje de crewleden een nieuw lichaam te geven. De therapie schijnt bij iedereen aan te slaan, behalve bij Leela, die in een coma blijft. Fry gaat zo kapot aan eenzaamheid dat hij in de Build-A-Bot winkel een replica van Leela laat maken. Spijtig genoeg wordt de échte Leela wakker, en zit Fry met twee Leela's opgescheept. Bender heeft intussen in zijn systeem als nieuwe energiebron één van de apocalypse-machines van de professor zitten. Om zijn overtollige energie te lozen moét hij blijven feesten, of hij dat nu wil of niet.

  Disclaimer: REBIRTH


 78. [6ACV02] In-A-Gadda-Da-Leela: Een satelliet, feitelijk wat er is overgebleven na de inslag van twee satellieten dreigt ermee alle planeten te vernietigen waarop er naar zijn mening iets te liederlijk wordt geleefd. De professor heeft gelukkig een apparaat om de satelliet ongezien te naderen en 'm uit te schakelen. Zapp en Leela worden door president Nixon uitgestuurd om de satelliet te vernietigen. Ze landen echter op een andere planeet waar het precies de tuin van Eden is. Wanneer ze vanuit een telescoop zien hoe de Aarde wordt vernietigd, menen ze dat ze de enige twee overlevende mensen zijn, en dat het hun taak is de soort voort te zetten.

  Disclaimer: APPLY DIRECTLY TO THE EYES


 79. [6ACV03] Attack Of The Killer App: Mom brengt een nieuwe elektronische gadget op de markt: een soort van GSM die rechtstreeks op de netvliezen geplant wordt, de EyePhone. Fry en Bender gaan de weddenschap aan wiens Twitcheraccount er het eerst een miljoen fans zal tellen. De verliezer moet een duik nemen in een bad vol geitenkots. Fry krijgt de kans om definitief voorsprong te nemen wanneer hij een gênante video van Leela opneemt. Maar zal hij die ook op zijn website zetten?

  Disclaimer: THERE WILL BE A TEST


 80. [6ACV04] Proposition Infinity: Het geraakt af tussen Amy en Kif Kroker, die volgens haar wat te weinig ruggengraat heeft. Omdat ze blijkt op zware jongens te vallen, begint ze een relatie met Bender. Er is echter één probleempje: hun liefde wordt afgekeurd door de maatschappij, want roboseksuele releaties zijn verboden. Bender en Amy proberen campagne te voeren om het gegeven aan een jury voor te leggen. Alle spotjes van het nee-kamp blijken echter betaald te zijn door professor Farnsworth, die om de één of andere reden iets tegen roboseksualiteit heeft.

  Disclaimer: DICTATED BUT NOT READ


 81. [6ACV05] The Duh-Vinci Code: Wanneer Fry er in de eerste ronde van de kwis Wie Wordt Multimiljonair er al uitligt, wordt de professor kwaad dat hij familie is van die dommerik. De professor koestert een blinde adoratie voor Leonardo Da Vinci, en hij vindt in een relikwie een plan van Leonardo's laatste, onvervolledigde uitvinding. Hij wordt echter bij de zoektocht ernaar gedwarsboomd door Automatio, een robot die op Het Laatste Avondmaal geposeerd heeft als één van de apostelen. Toch slagen Fry en de professor erin om de planeet te vinden waar Leonardo zijn laatste dagen slijt, al is het daar voor hem niet makkelijk leven. Bovendien verwart Fry constant Leonardo Da Vinci met Leonardo DiCaprio, met alle gevolgen vandien.

  Disclaimer: PUT ON 3D-MONOCLE NOW


 82. [6ACV06] Lethal Inspection: Bender blijkt een fabricagefout te hebben, waardoor hij niet zoals andere robots automatisch een dagelijke backup krijgt, en hij dus in feite sterfelijk is. Hij zint op wraak tegenover Inspecteur #5, diegene die hem met fabricagefout en al heeft goedgekeurd. Alleen heeft hij er geen flauw benul van wie #5 in godsnaam mag zijn. Samen met Hermes reist hij naar Tijuana, waar de resten staan van de fabriek waar hij geassembleerd is.

  Disclaimer: MADE YOU LOOK!


 83. [6ACV07] The Late Philip J. Fry: Fry heeft de onhebbelijke gewoonte om altijd op afspraken te laat te komen. Nu beloofde hij dat hij Leela ging trakteren op een chique verjaardagsfeestje, maar hij komt maar niet... hij heeft zich dan ook in nesten gewerkt, want hij is samen met Hermes en de Professor in een tijdmachine gestapt die je alleen naar de toekomst kan brengen... niet naar het verleden. En om alsnog terug te kunnen moeten we even de wetten van de kosmologie erop napluizen...

  Disclaimer: IF YOU DON"T WACTH IT, SOMEONE ELSE WILL


 84. [6ACV08] That Darn Katz!: Amy moet na 12 jaar (!) haar doctoraatsthesis verdedigen. Vooral de voorzitter van de jury, dr. Katz, breekt haar onderzoek tot op het bot af, en ze krijgt tot overmaat van ramp nog een allergie-aanval van zijn kat. Nu blijken de katten van een andere planeet te komen waarvan de rotatie is stilgevallen, en met de theorieën uit Amy's thesis zijn ze van zin de rotatie-energie van de aarde te stelen en die op hun eigen planeet los te laten.

  Disclaimer: (OR SIMILAR PRODUCT)


 85. [6ACV09] A Clockwork Origin: Nadat de controverse tussen creatonisme en evolutie weer eens aangezwengeld wordt, gaat professor Farnsworth op zoek naar de missing missing missing missing link, en vindt 'm ook. Tijdens de inauguratie van zijn museumstuk wordt hij uitgelachen door de orang-oetan Dr. Banjo, die evolutie een dwaalleer vindt. De professor trekt zich terug op een verlaten planetoïde, waar hij wil blijven wonen. Hij reinigt het water met een uitvinding van hem, nanobots. Tot zijn grote verbazing evolueren de bots tegen een moordend tempo tot eencelligen, planten, dinosaurussen en uiteindelijk humanoïden. De professor en zijn vrienden worden zélf gevangen en tentoon gesteld in een museum.

  Disclaimer: THIS TIME, IT'S PERSONAL


 86. [6ACV10] The Prisoner Of Benda: De professor heeft een toestel uitgevonden waarmee twee invididuen van persoonlijkheid kunnen verwisselen. En dat komt goed uit, want hij zou graag nog eens de jeugd van Amy beleven en Amy zou graag haar lichaam eens onderwerpen aan een vreetfestijn, waar het uitgemergelde corpus van de professor ideaal voor zou zijn. Helaas kan de machine elk koppel maar éénmaal verwisselen. Bovendien heeft Bender zijn zinnen op de machine gezet om zo de kroon van de prins van Hongarije achterover te kunnen drukken.

  Disclaimer: WHAT HAPPENS ON CYGNUS X-1 STAYS ON CYGNUS X-1


 87. [6ACV11] Lrrreconcilable Ndndifferences: De buitenaardse griezel Lrrr is door zijn vrouw Ndnd aan de deur gezet omdat zijn neiging tot verovering van andere planeten de laatste tijd op zijn zachtst gezegd slabakt. Het personeel van Planet Express wilt hem gerust een handje helpen en zet samen met het hoofd van Orson Welles een valse reportage in elkaar over de vermeende verovering van de Aarde. Fry probeert intussen een zelfgetekende superheldenstrip te slijten op een conventie.

  Disclaimer: TWO SCOOPS OF PIXELS IN EVERY SCENE


 88. [6ACV12] The Mutants Are Revolting: Leela krijgt op een liefdadigheidsbal te horen dat de mutanten van onder het aardoppervlak alleen maar goed zijn om de riolen te kuisen. Wanneer Fry per ongeluk verklapt dat zij ook een mutante is, wordt ze in de riolen geworpen, samen met de rest van het team, die haar aanwezigheid niet onthuld hebben. Alleen Bender blijft nog over op Planet Express, en hij wilt een feestje organiseren ter gelegenheid van de honderdste leveropdracht van de koerier, een taart vol nitroglycerine.

  Disclaimer: 100


 89. [6ACV13] Futurama Holiday Special: In drie verhaaltjes waarin met de continuïteit een loopje wordt genomen, toont de Futurama-crew de betekenis van X-mas, Robonukah en Kwanzaa.

  Disclaimer: TIME TRAVELERS: ONLY 331 SHOPPING DAYS 'TIL LAST XMAS  Seizoen 8


 90. [6ACV14] The Silence Of The Clamps: Planet Express moet een pakje afgeven bij een exclusief feestje van de Robot-maffia. Bender profiteert van de gelegenheid om de party te crashen. Hij is er ongewild getuige van hoe TV-ster Calculon, die voor de maffia werkt, in elkaar wordt geslagen, en hij slaat een dochter van de Don aan de haak. Als dat allemaal uitkomt is er natuurlijk maar één mogelijke uitkomst: Bender moet dood. Zijn enige kans in redding bestaat erin onder te duiken en een nieuwe identiteit aan te nemen, zo geheim zelfs dat Fry die niet mag weten. En al maar goed, want voor Benders vervanging komt Clamps solliciteren. Die maakt dadelijk alle andere sollicitanten van kant, en hij mag beginnen werken voor Planet Express.

  Disclaimer: NO REFUNDS

 91. [6ACV15] Möbius Dick: De Professor heeft een standbeeld besteld voor de eerste Planet Express Crew, die nooit levend is teruggekeerd. Om het tijdverlies te compenseren dat ze hebben opgelopen nadat ze de beeldhouwers erop hebben geattendeerd dat er een schrijffout in het opschrift stond, vliegt Leela met de crew door de Bermuda Tetrahedron, een gebied waar alle schepen schijnen te stranden. Daar binnen worden ze geconfronteerd met een walvis die in vier dimensies schijnt te leven, en Leela geraakt geobsedeerd door de jacht op het beest.

  Disclaimer: FEATURING SPARKY, THE INVISIBLE ELF

 92. [6ACV16] Law And Oracle: Wanneer hij het beu is dat hij geen schijn van kans maakt om ooit op Planet Express promotie te maken, én omdat Leela op mannen in uniform schijnt te vallen, laat Fry zich inschrijven in de politieschool. Fry maakt carrière en mag bij de Future Crime Division, de eenheid die zich bezighoudt met het voorkomen van misdaden die nog moeten gebeuren. Het Orakel, dat de misdaden voorspelt, ziet hoe Bender een zeldzame fles whisky achterover drukt. Als Fry echter de toekomst zou veranderen en Bender zou tegenhouden, zou het de dood betekenen van de rest van de Planet Express crew.

  Disclaimer: FOR THE SOPHISTICATED SHUT-IN


 93. [6ACV17] Benderama: De professor heeft een machine uitgevonden die materie kan repliceren, weliswaar op kleinere schaal. Bender steelt het toestel omdat hij twee kopieën van zichzelf wil maken om onder zijn vervelende klusjes uit te komen. Helaas komen de twee kopieën op hetzelfde lumineuze idee, en op de duur wordt de wereld bedreigd door een heuse Benderplaag.

  Disclaimer: OTHERS ASK, "WHAT IF?" WE ASK, "WHY IF."


 94. [6ACV18] The Tip Of The Zoidberg: Waarom mag dokter Zoidberg ondanks zijn grove incompetentie bedrijfsarts blijven bij Planet Express? Na de zoveelste mislukte operatie wil de bemanning hem aan de deur zetten, maar professor Farnsworth houdt hem de hand boven het hoofd. Om de verklaring te vinden moeten we 75 jaar terug in de tijd, toen Zoidberg en Farnsworth door Mom werden uitgezonden om een Tritoonse Yeti te vangen.

  Disclaimer: IT'S TENTACULAR!


 95. [6ACV19] Ghost In The Machines: Wanneer Fry de opmerking maakt dat hij menselijk leven belangrijker vindt dan robotleven, is Bender kwaad. Ditmaal gaat hij naar een zelfmoordhokje en meent hij het! Het stoffelijk overschot van Bender wordt op Planet Express gedumpt; Benders geest is intussen opgenomen in de software cloud. Hierdoor kan hij komen spoken in alle elektrische apparaten. De robotduivel, die nog een eitje te pellen heeft met Fry, belooft Bender zijn aardse voorkomen terug als Bender erin slaagt om Fry zich dood te laten schrikken.

  Disclaimer: #1 MOST VIEWED SHOW AMONG VIEWBOTS


 96. [6ACV20] Neutopia: Als Planet Express geen 11 miljoen kan ophoesten, wordt hun gebouw in beslag genomen. Tijdens een noodvergadering komen er twee noodplannen op tafel: ofwel moeten de vrouwelijke personeelsleden figureren in een naaktkalender, ofwel moet Planet Express een luchtvaartmaatschappij beginnen. Het eerste plan mislukt omdat er maar 3 vrouwelijke bedienden zijn, en een kalender meer dan 3 maanden moet tellen. Het tweede plan mislukt ook want de maiden trip eindigt met een crash op een planeet waar het begrip geslacht van geen tel is.

  Disclaimer: PROVIDES A FULL DAY'S SUPPLY OF VITAMIN F!


 97. [6ACV21] Yo Leela Leela: Leela probeert in het weeshuis een sprookje te vertellen, maar haar fantasie laat haar in de steek. Daarom trekt ze zich terug op een verlaten planeet, om in alle rust een sprookje te kunnen schrijven. Haar verzinseltjes over fictieve figuurtjes die in hun gedragingen op naïeve kleuters lijken, slaan aan bij het publiek en ze krijgt een contract voor een televisieshow. Bender komt er echter achter dat de wezentjes echt bestaan en Leela slechts een geschreven neerslag maakt van wat hen overkomt.

  Disclaimer: PENETRATES EVEN THE THICKEST FOIL HAT


 98. [6ACV22] Fry Am The Egg Man: Na Leela's nieuwste obsessie mag er in de keuken van Planet Express alleen maar biologisch voedsel gebruikt worden. Op een marktje koopt Fry en ei, dat bevrucht schijnt te zijn. Hij neemt het als zijn missie op om het dier op de wereld te helpen (en het dan op te eten), maar eens het wezentje geboren is krijgt Fry de slachtpartij niet meer over zijn hart. En da's jammer, want het wezen is een soort van vampier die de botten uit vee zuigt. Fry en Leela proberen het dier in zijn natuurlijke habitat terug uit te zetten, maar de lokale bewoners hebben er net den al aan gedaan om het dier uit te roeien...

  Disclaimer: THE ONE BRIGHT SPOT IN YOUR LIFE!


 99. [6ACV23] All The President's Heads: Fry heeft een bijbaantje waarbij hij de hoofden van de presidenten moet bewaken. Wanneer de crew van Planet Express er 's nachts een feestje bouwt, ontdekt professor Farnsworth dat de vloeistof in de bokalen een stof bevat waardoor ze kunnen tijdreizen. Hij wil van de gelegenheid gebruik maken om de smet op het familieblazoen van de Farnsworthen, David Farnsworth, een valsmunter die briefjes van 2/3 dollar drukte, onschadelijk te maken. Fry verandert per ongeluk de loop van de geschiedenis, en wanneer de crew terugkeert naar de 31ste eeuw, heeft de Amerikaanse onafhankelijkheidsrevolutie nooit plaatsgevonden, en is Amerika een kolonie van de Britten geworden.

  Disclaimer: APPLY VIEWING OIL NOW


 100. [6ACV24] Cold Warriors: Fry loopt een verkoudheid op. Op zich niet zo'n wereldschokkend nieuws, maar de gewone verkoudheid is al 500 jaar uitgeroeid en de mens is er niet langer immuun tegen. Planet Express wordt in quarantaine geplaatst, maar Bender doorbreekt de perimeter en verspreidt overal waar hij komt het snot van dr. Zoidberg. In zijn welbekende empathische stijl beslist Richard Nixon dat New New York door Zapp Brannigan in de zon moet worden gekeild, tenzij ze op tijd een vaccin vinden.

  Disclaimer: WE'RE FOLLOWING YOU, BUT NOT ON TWITTER


 101. [6ACV25] Overclockwise: Bender kan maar niet winnen bij computerspelletjes omdat hij te traag is. Cubert weet daar wel raad op en stelt de processor van Bender af op meer dan 100 %. Wanneer Mom daar achter komt, stuurt ze een leger robots om Bender weer op zijn originele processorsnelheid terug te zetten. Bender begint echter sneller en sneller te leven, en het is maar een vraag of Mom's robotten (of iemand, for that sake), hem ooit nog te pakken gaat krijgen. Leela en Fry gaan intussen weer door een crisis in hun relatie. Fry hoopt dat Bender met zijn vooruitziende gaven kan zien hoe het voor hen ooit zal uitpakken, maar Bender wil er geen antwoord op geven.

  Disclaimer: SOON TO BE A HIT TELEVISION SHOW


 102. [6ACV26] Reincarnation: In deze aflevering krijgen we drie Futurama-shorts te zien in een andere tekenstijl. Eerst zien we hoe de personages er zouden uitzien als ze in een Max Fleischer-cartoon zouden meespelen, daarna krijgen we een stuk aflevering met graphics van een 8-bitsysteem. Tenslotte worden we getrakteerd op een Futurama in een compleet debiele manga-stijl, inclusief alle clichés uit het genre.

  Disclaimer: REINCARNATION  Seizoen 9


 103. [7ACV01] The Bots And The Bees: De Professor heeft een nieuwe frisdrankmachine in dienst genomen. Bender gaat er een avondje mee aan de rol, en het resultaat is een klein Bendertje. Bender wil echter geen verantwoordelijkheid voor de kleine op zich nemen, en hij tekent een papier waarin hij de voogdij afstaat. Wanneer hij echter met zijn zoon schijnt overeen te komen, krijgt hij daar spijt van en wil hij het hoederecht terug.

  Disclaimer: NOT SURE IF NEW EPISODE OR JUST RERUN OF EPISODE I WATCHED DRUNK


 104. [7ACV02] A Farewell To Arms: Fry vindt onder de grond van New New York een Martiaanse kalender waarop staat dat de wereld zal vergaan in 3012. Het enige ruimteschip dat de aarde nog kan verlaten kan slechts 30.000 passagiers meenemen. Wanneer een computer bepaalt wie er mee mag en wie niet, blijkt dat Fry wél en Leela niet mag emigreren. Fry staat uit liefde voor Leela zijn plaats aan haar af, en blijft op aarde om samen met Bender te gaan plunderen. Er blijkt echter een afschuwelijke vergissing in de voorspelling te zitten.

  Disclaimer: ASK YOUR DOCTOR IF FUTURAMA IS RIGHT FOR YOU


 105. [7ACV03] Decision 3012: Leela steunt presidentskandidaat Travers, die het opneemt tegen de almachtig gewaande Richard Nixon. Bender, die kamp heeft gekozen voor die laatste, krijgt de opdracht om in het verleden van de kandidaat te snuffelen en met iets controversieels voor de dag te komen. Met de groeiende afkeer van de kiezers voor buitenaardsen stelt hij zich de vraag of Travers wel op aarde geboren is. Travers beweert van wel, maar hij kan zijn geboortecertificaat niet tonen.

  Disclaimer: MADE FROM 100 % RECYCLED PIXELS


 106. [7ACV04] The Thief Of Baghead: Na enkele opdringerige foto's gemaakt te hebben van Calculon wordt Bender aangenomen als paparazzo. Wanneer Zoidberg een video bekijkt van Langdon Cobb, één van de grootste acteertalenten ter wereld, die echter altijd zijn hoofd verborgen houdt in een papieren zak, ziet Bender het als zijn gegeven taak om een foto van Cobb te nemen zonder zak. Daarmee veroorzaakt hij echter een gigantische hoop ellende.

  Disclaimer: IF THIS SHOW'S A-ROCKIN', DON'T COME A-KNOCKIN'


 107. [7ACV05] Zapp Dingbat: Leela's ouders krijgen ruzie op hun 40ste jubileum, en het komt tot een echtscheiding. Haar moeder Munda gaat voor Zapp Brannigan werken als vertaalster-tolk van buitenaardse talen. De twee beginnen een relatie, en volgens Leela doet Zapp dat alleen om haarzelf te jennen. Wanneer Zapp dan ook nog eens Leela's moeder ten huwelijk vraagt, is de maat vol.

  Disclaimer: CANCEL | OK


 108. [7ACV06] The Butterjunk Effect: Leela en Amy doen mee met de Butterfly Derby, een sport waarbij schaars geklede dames met vlindervleugels elkaar te lijf gaan. Ze verliezen grandioos omdat hun tegenstanders Nectar drinken, een extract waar ze gespierd van worden. Omdat de drang om te winnen zo groot is geraken ze zelf verslaafd aan het goedje. Wanneer hun tegenstanders de gehele voorraad hebben opgekocht, reizen ze af naar de planeet van Kif, omdat daar een plant Nectar afscheidt. Fry krijgt daarbij echter een hoeveelheid mannelijke vlinderferomonen over zich heen, waardoor Amy en Leela zich onweerstaanbaar aangetrokken voelen tot hem.

  Disclaimer: PURVEYORS OF ENTERTAINMENT TO HER MAJASTY THE SPACE QUEEN


 109. [7ACV07] The Six Million Dollar Mon: Hermes is vastbesloten om de minst productieve werknemer van Planet Express buiten te gooien. Als hij dat zelf blijkt te zijn en hij vervangen wordt door een robot, meent hij dat de enige manier om zichzelf te bewijzen is om zijn lichaamsdelen te laten vervangen door robotimplantaten. Hij geraakt er echter zodanig aan verslingerd dat er op de duur niets meer overblijft van zijn oorspronkelijke ik, behalve zijn brein.

  Disclaimer: THIS EPISODE WORTH 250 FUTURAMA POINTS


 110. [7ACV08] Fun On a Bun: De Planet Express-crew bezoekt het Oktoberfest, maar dat is in het jaar 3000 een saaie bedoening geworden waar het bier wordt gemeten met een druppelteller. Om een wedstrijd te winnen voor de origineelste braadworst, gaat Bender op zoek naar een in het ijs gezakte mammoet, waarvan het vlees 30.000 jaar heeft gerijpt. Maar tijdens het malen, vermaalt Bender per ongeluk Fry mee tot worst... denkt hij. Leela is er het hart van in, en laat Eternal Sunshine Of The Spotless Mind-gewijs elke herinnering aan Fry uitwissen. Fry is echter onder het pakijs beland in een gemeenschap waar de Neanderthalers het 30.000 jaar lang hebben uitgezongen, en ze hebben plannen om de oppervlakte weer te heroveren.

  Disclaimer: 50 % MORE COLORS THAN BARGAIN-BRAND CARTOONS


 111. [7ACV09] Free Will Hunting: Bender moet voor de rechter verschijnen nadat hij in een criminele bende is verzeild geraakt. De Hyperchicken kan hem echter vrijpleiten omdat Bender al zijn beslissingen om een crimineel te zijn, onmogelijk zelf kan gemaakt hebben. Want hij is een robot, en robots hebben geen vrije wil! Bender wordt vrijgesproken, maar moet vanaf nu leven met het besef dat hij nooit meer zijn onvoorspelbare zelf kan zijn. Hij belandt in een klooster, en komt te weten dat Mom een chip heeft laten ontwikkelen die robots wél vrije wil geeft.

  Disclaimer: WARNING: DO NOT SHOW TO HORSES


 112. [7ACV10] Near-Death Wish: Omdat de professor de grote afwezige is op een awarduitreiking waar Fry een prijs krijgt, gaat Fry op zoek of hij nog overlevende familieleden heeft. De ouders van de professor blijken nog te leven, maar zitten in een soort van virtueel bejaardentehuis waar hun levensenergie Matrix-gewijs wordt afgetapt. Fry neemt het duo mee naar de Planet Express, maar de professor valt nog liever dood dan één woord met zijn ouders te moeten spreken.

  Disclaimer: THERE'S NO BISMUTH THAN SHOW BISMUTH


 113. [7ACV11] 31st Century Fox: Wanneer de Planet Express-crew nieuwe uniformen nodig heeft, koopt Bender een jachtkostuum. Hij engageert zich om mee te doen met de vossenjacht, zeer tegen de zin van Leela. Zodra echter blijkt dat de vos waarop gejaagd wordt, een robotvos is, verandert Bender van mening en neemt hij het op voor de rechten van de robotdieren. Om de jagers te verschalken, bevrijdt hij de vos uit zijn kooi, en kruipt er zelf in. Met als gevolg dat híj de volgende prooi wordt...

  Disclaimer: TODAY'S EPISODE BROUGHT TO YOU BY THE LETTER O


 114. [7ACV12] Viva Mars Vegas: De Planet Express-crew gaat een weekeindje de bloemetjes buitenzetten in het casino van Amy's ouders op Mars. Dr. Zoidberg is uiteraard als gepatenteerde armoezaaier niet welkom. Terwijl hij in zijn vuilniscontainer zit te treuren, dumpt de Robotmaffia, op de hielen gezeten door de politie, hun meest recente buit van een geldtransportoverval in zijn schoot: acht miljoen. De dokter reist de crew prompt achterna, en speelt natuurlijk zijn fortuin kwijt op de roulettetafel - maar hij heeft toch even in de belangstelling gestaan! Maar hij komt meer in de belangstelling te staan dan hij had gehoopt, want de Robotmaffia zit hem op te wachten in zijn container - en ze willen hun geld terug.

  Disclaimer: MADE BY HAND (AND TENTACLE)


 115. [7ACV13] Naturama: We krijgen in deze aflevering drie natuurdocumentaires voorgeschoteld. In de eerste is Fry een zalm, die graag kuit wil schieten met Leela, maar hij woont in een andere rivier en moet lijdzaam toezien hoe Zapp zijn plaats inpikt. In de tweede documentaire is professor Farnsworth een zeldzame schildpad op de Galapagos-eilanden die wil paren met een vrouwtje - Mom - aan de andere kant van het eiland, maar hij moet daar wel een tocht van achttien maanden voor ondernemen. In het laatste segment is Bender het alfamannetje in een troep zeeleeuwen; de andere mannetjes moeten lijdzaam toezien hoe hij alle vrouwtjes inpikt; vooral Kif wil maar wat graag Amy's hart veroveren.

  Disclaimer: TELL YOUR PARENTS IT'S EDUCATIONAL  Seizoen 10


 116. [7ACV14] Forty Percent Leadbelly: Bender wil in de voetsporen treden van folkzanger Silicon Red, en laat zijn roemruchte gitaar namaken door een 3D-printer. Zijn carrière komt echter niet van de grond, en Zoidberg adviseert hem om een tijdje tussen de échte spoorwegarbeiders te gaan wonen om inspiratie op te doen. Hij schrijft een liedje over hoe hij de vrouw van een arbeider inpikt, en die hem vervolgens probeert te doden; alleen lijkt alles wat hij in het liedje schrijft, om de één of andere reden ook écht te gebeuren.

  Disclaimer: ANY RESEMBLANCE TO ACTUAL FUTURE IS PURELY COINCIDENTAL


 117. [7ACV15] 2-D Blacktop: De professor heeft zodanig zitten sleutelen aan het Planet Express-ruimteschip, dat het ding rijp is voor de schroot. Leela wil een ander ruimteschip, een veiliger model, maar de professor wil het wrak ombouwen tot een straatracer. Als geheim wapen installeert hij een hyperdimensionale motor die de gebruiker toelaat om van dimensie te veranderen. Een dimensie hoger... of lager!

  Disclaimer: PUT ON 2-D GLASSES NOW


 118. [7ACV16] T.: The Terrestrial: Lrrr dringt erop aan dat zijn zoon Jrrr eindelijk eens leert hoe hij een planeet moet veroveren. Omdat Jrrr het hoofdenloze lichaam van Spiro Agnew verkoolt, kondigt president Nixon een handelsembargo af tegen Omicron Persei 8. De professor heeft echter als geneesmiddel voor zijn arthritis een plantje nodig dat alleen op Omicron Persei 8 groeit. Tijdens een expeditie om het plantje te gaan plukken, laat Bender per ongeluk Fry op de planeet achter. Fry wordt echter door Jrrr geadopteerd als huisdier.

  Disclaimer: ONE OF THE 7^7 WONDERS OF THE FUTURE WORLD


 119. [7ACV17] Fry And Leela's Big Fling: Fry en Leela willen eindelijk eens romantisch samenzijn, maar ze worden voortdurend lastiggevallen door hun teamgenoten. Daarom trekken ze er een weekje op uit naar een vakantieresort waar alle bediening door robothanden gebeurt. Spijtig genoeg zit ook Sean, een oud lief van Leela, in hetzelfde resort. Amy, Bender en dr. Zoidberg moeten intussen een pakje leveren op de Apenplaneet. Bij een bezoek aan de lokale dierentuin krijgen ze een onprettige verrassing...

  Disclaimer: WATCH IT OR DIE TRYING


 120. [7ACV18] The Inhuman Torch: Bender redt eerder per ongeluk dan wat anders vijftien mijnwerkers in een heliummijn nabij de zon. De burgemeester benoemt daarop de staf van Planet Express als de nieuwe brandweer. Omdat het nieuwe korps telkens naar ergens moet uitrukken waar Bender net geweest is, vermoedt de rest van de crew dat Bender de branden zelf aansteekt om achteraf te kunnen pronken met zijn status als held. Bender heeft echter een andere verklaring, zij het een zéér ver gezochte.

  Disclaimer: AS SEEN AT THE 1939 WORLD'S FAIR


 121. [7ACV19] Saturday Morning Fun Pit: Richard Nixon kijkt op zaterdagmorgen cartoons, maar zijn kiezers morren. Bendy Boo And The Mystery Crew is te onnozel, Princess Purpleberry te plat commercieel, en G.I. Zapp te gewelddadig.

  Disclaimer: BROUGHT TO YOU BY REGRETTO PERMANENT CLOWN MAKEUP


 122. [7ACV20] Calculon 2.0: Sinds de dood van Calculon trekt de soap All My Circuits op niks meer. Bender besluit om het lijk van Calculon op te graven, zodat de professor hem terug tot leven kan wekken. Maar de ongemakkelijke waarheid is dat Calculon passé is, en niemand meer zit te wachten op zijn staaltjes overacting.

  Disclaimer: THE ONLY SHOW BROADCAST AT THE SPEED OF LIGHT


 123. [7ACV21] Assie Come Home

  Disclaimer: FEATURING A NEW INVISIBLE CHARACTER WHO DOESN'T SPEAK


 124. [7ACV22] Leela And The Genestalk

  Disclaimer: SPOILER ALERT: ROBOTS AND WHATNOT


 125. [7ACV23] Game Of Tones

  Disclaimer: IF UNABLE TO SEE THIS MESSAGE, TURN ON FUTURAMA NOW


 126. [7ACV24] Murder On The Planet Express

  Disclaimer: #1 RATED SHOW IN UNIVERSE 3


 127. [7ACV25] Stench And Stenchibility

  Disclaimer: NOT THE EPISODE WITH THE DEAD DOG


 128. [7ACV26] Meanwhile

  Disclaimer: AVENGE US