Onze thuisbioscoop

In april 2002 was onze TV-opstelling in onze zitkamer uit zijn voegen gegroeid, en hebben we nuttig gebruik gemaakt van de paasvakantie om mijn voormalige bureau-ruimte leeg te halen en om te vormen tot home-theatre. Dankzij de bereidwillige medewerking van mijn vader (meewerken of geen DVD's meer lenen!), hebben we de nodige stroom-en audiokabels getrokken, en het hele zooitje verhuisd. Ook zouden zonder zijn gewaardeerde medewerking de deurtjes van de kasten nog altijd schots en scheef staan.

En hier is dan de opstelling zelf. De DVD-speler is een Sony DAV-S300, met ingebouwde Dolby Digital en DTS-versterker. De TV is een Philips breedbeeldmodel uit de 28-serie. Boven de TV is een schap gemonteerd waarop de centrale speaker staat, geflankeerd door Itchy en Scratchy. ("Itchy is the mouse. Scratchy is the cat. They hate each other. And they're not afraid of showing it") De vier andere speakers bevinden zich logischerwijs in de vier hoeken van de kamer.

Het voornaamste probleem bij een home-theatre is de opslag van de DVD's. Het leeuwendeel staat in twee kasten (voor de ge´nteresseerden, type BONDE, te verkrijgen bij Ikea). Normaal worden deze kasten geleverd met 6 schappen, maar met 3 extra schappen per stuk en een beetje handigheid - en met een leeg DVD-doosje in de winkel de maat te pakken, zodanig dat de mensen denken dat je gek bent - kan je er heel wat in wegstouwen.

Dan staan er aan de andere kant van de kamer nog een paar kastjes met DVD's met voornamelijk animatiefilms in. Dit waren oorspronkelijk kastjes voor CD's (voor de ge´nteresseerden, type BENNY, ook al te verkrijgen bij Ikea), maar met de hoogte van de schappen te herschikken kan je ook weer een eindje komen. We hebben de andere kasten maar bijgekocht omdat deze na een paar jaar DVD's verzamelen barstende vol stonden.

Tot slot natuurlijk nog een gezellig hoekje om te zitten... Beertje ziet ook graag films, he he...