De Saga Van Nordland

Laatste update: 15 augustus 2022

Mijn levensdroom is uitgekomen! Ik broed al jaren op een reeks fantasy-romans, en de eerste drie delen zijn intussen verschenen. De Dochter van het Licht, De Dochter van de Duisternis en Het Meisje van de Zwaarden zijn respectievelijk op 28 juni 2019, 6 december 2019 en 6 november 2020 verschenen bij uitgeverij Boekscout. De boeken kosten respectievelijk 23.50, 23.00 euro en 22.50 euro (de prijs is afhankelijk van het aantal bladzijden).

Hoe bestellen:

"spannend debuut"

"Ik heb het bijna in één adem uitgelezen!!"

"vlotte schrijfstijl"

"Ik ben geprikkeld om haar (Sigrunn) te volgen in het 2de deel"


Korte samenvatting:
De Dochter van het Licht:
Sigrunn Ingunnsdottir heeft een geheim. Ze kan met haar geest vuur manipuleren. Alleen moet ze zichzelf telkens weer opnieuw pijn doen vooraleer ze de vlam kan laten branden. En het lijkt dat haar gave haar meer narigheid dan voordelen oplevert. Zo is er Ogrim, de leider van een reisekjämmer, een rondreizende groep kunstenmakers, die het meisje tijdens zijn voorstellingen wil opvoeren, en bereid is om daarvoor over lijken te gaan. Maar er is ook Q'Nay, een qivanna, een katachtig wezen dat ooit over dezelfde gave beschikte maar zichzelf heeft opgebrand. Sigrunn beleeft een spannend maar dodelijk avontuur, waarbij ze niemand kan vertrouwen...

Download hier een fragment uit De Dochter van het Licht.

De Dochter van de Duisternis:
Sigrunn Ingunnsdottir is net uit de klauwen van de reisekjämmer van Ogrim ontsnapt, wanneer ze op de hoeve Aswoldson arriveert. Gebrandmerkt als een dievegge wordt ze veroordeeld tot zware landarbeid. Angstvallig probeert ze te verbergen dat ze nog steeds de gave heeft om vuur te laten ontbranden, telkens ze zichzelf pijnigt, maar geheimen hebben de neiging zich te openbaren... Naast het feit dat ze vriendschap en voor het eerst in haar leven een grote verliefdheid ervaart, komt ze ook te weten dat de hoeve een duister geheim herbergt, één dat eens te meer haar wereld op haar kop zal zetten...

Download hier een fragment uit De Dochter van de Duisternis.

Het Meisje van de Zwaarden:
Nadat Sigrunn Ingunnsdottir heeft afgerekend met de reisekjämmer van Ogrim en de streek van Morland in chaos heeft gestort, wordt ze onder de hoede genomen door Kjell, de kroonprins van het Nordland, en zijn trouwe rechterhand Lud. Voor haar daden wordt ze veroordeeld om een reis te maken naar Qivannelle, het land van de sprekende katten, om daar te leren hoe ze haar Zegeningen onder controle krijgt. Omdat Kjell er niet zeker van is dat ze altijd en overal van haar Zegeningen gebruik zal kunnen maken, wil hij haar leren vechten met zwaarden... en dat zal nodig zijn, want de weg naar Qivannelle ligt volgeplaveid met gevaren.

Download hier een fragment uit Het Meisje van de Zwaarden.

Genoten van de boeken? Plaats een recensie op Hebban.nl: De Dochter van het Licht, De Dochter van de Duisternis en Het Meisje van de Zwaarden.


Uitgeversbeoordelingen:
De Dochter van het Licht:
Met jouw beschrijvende woorden teken jij het prachtige landschap op van Nordland. Door vervolgens de landkaart toe te voegen maak je dit eerste deel van jouw fantasy dan ook helemaal compleet en laat je zien dat dit boek niet te ontbreken is in het populaire genre. Wanneer de intelligente en zorgzame Sigrunn door een ongelukkig voorval achter haar magische krachten komt, opent er voor haar een deur naar een nieuwe wereld. Dat zij nergens veilig is blijkt als het kwaadwillige reisekjämmergezelschap besluit om haar gevangen te houden. Op deze wijze zet jij een zinderend avontuur neer waarin je niemand kunt vertrouwen. Doordat jij daarnaast vaak gebruikt maakt van spreekwoorden in het verhaal weet je een magische sfeer neer te zetten. Zodoende heb jij een prachtig verhaal opgezet over verlies en jezelf ontdekken. Je laat de lezer dan ook snakkend achter, nieuwsgierig naar het volgende deel.

De Dochter van de Duisternis:
Wat is het een genot om dit meeslepende vervolg ook onder ogen te mogen krijgen. Wederom neem jij de lezer rechtstreeks mee op avontuur met Sigrunn, ditmaal aan de hand van een korte samenvattende entree. Met het introduceren van de nieuwe, sterke personages toon jij dan ook voor een tweede maal jouw bewonderenswaardige schrijftalent aan. Zo valt de daadkrachtige hoofdpersoon van de ene benarde situatie in de andere waardoor je rustige scènes afwisselt met spannende taferelen. Op deze wijze creëer jij een fijn ritme in het verhaal waarmee de lezer in het dynamische plot wordt meegesleurd. Dat zij vervolgens bij een familie terechtkomt waar niets is wat het lijkt had niemand kunnen verwachten. Hierdoor blijf je jouw lezers constant verrassen. Wanneer Sigrunn vervolgens nogmaals ten prooi valt aan de reisekjämmer loopt dit dan ook uit op een intense ontdekking waardoor lezers zullen staan te popelen om het volgende deel in handen te krijgen!

Het Meisje van de Zwaarden:
In alweer het derde deel van jouw bloedstollende serie neem je de lezer opnieuw mee in het leven van Sigrunn. Jouw krachtige hoofdpersonage heeft duidelijk al heel wat moeten doorstaan, waardoor ze verwilderd en mensenschuw in deze nieuwe verhaallijn stapt. Haar ontmoetingen met personages maakt dat jouw derde deel weer een geheel nieuw karakter bevat. Je bewijst wederom niet alleen bekwaam te zijn in het opbouwen van een spannend verhaal, want ook je beeldende schrijfwijze brengt je naar een geheel andere wereld waar je pas aan het einde van het boek weer uitstapt. Zinnen als ‘De twee ruiters lieten hun paarden moeizaam door de modder sjokken, en bij elke stap maakten de hoeven een zompig, haast ziekelijk zuiggeluid’ maakt dat ik niet alleen het beeld van de ruiters voor me zie, maar ook het zuigende geluid van de hoeven in de modder kan horen. Je hebt zo een zenuwslopend, fantasierijk vervolg geschreven, dat alleen maar smaakt naar meer!